شب زفاف کم از صبح پادشاهی نیست اگر پدر،پسر را کند داماد
همیشه این شعر را گوش کردیم،ولی تا به حال دقت کردیم این بیت شعر چه چه منظوری دارد؟
اگر یک پسر واقعا سر به زیر باشد و دنبال دخترهای مردم نرود و صبر تا خانواده اش برای دست و آستین بالا بزنند و او را داماد کنند اون موقع کار او مصداق این شعر است.در حالی اکثر آقا پسرهای امروزی دیگه به این چیزها توجه ندارند و مثلا بعضی از اون ها اعتقاد دارند که باید یک سری چیزها را تجربه کرد.اما غافل از این که عمر انسان آنقدر با دوام نیست که انسان همه چیزها را تجربه کند.
خدایا ما همه بیچاره ایم و تو تنهال چاره
چند هفته پیش وقتی داشتم سریال ستایش را به طور اتفاقی نگاه می کردم یک چیز جالب و ناب از نظر خودم یاد گرفتم و اون این بود:
«گفت:خداوند انسان را به عنوان اشرف مخلوقات خلق کرد و اون از وجود خودش در اون دمید.اما هیچ معیاری وجود نداشت که میزان وفاداری انسان را به خداوند در ظاهر معلوم کنه،تا اینکه شیطان از سجده کردن سر باز زد و حالا یک معیار پیدا شده بود که با اون می شد میزان وفادرای انسان را فهمید.»
این حرف در ظاهر خیلی عادی به نظر می رسه ولی کمی تامل باعث می شه که پی ببریم هر لحظه توسط خداوند مورد امتحان و سنجش قرار می گیریم.
1 ـ بازداشتن نفس از معصیت
وَأَمَّا مَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ وَنَهَی النَّفْسَ عَنِ الْهَوَی؛
و اما کسی که از مقام و منزلت پروردگارش ترسیده و نفس را از هوا و هوس بازداشته است. )نازعات 79 : 40
تعبیر دیگری که در این مورد میتوان داشت، همان صبر در برابر گناه و معصیت میباشد.
در روایات نیز آمده است هر کس بر معصیت خدا صبر کند )معصیت خدا را انجام ندهد) خدای متعال برای وی نهصد درجه عنایت میفرماید که ما بین هر درجه فاصلهای هست مثل مقدار فاصله موجود از پایینتر ین نقطه زمین تا منتهای عرش خدا.
پاداش صابرین در بیان قرآن
«وَ لَنَجْزِیَنَّ الَّذِینَ صَبَرُوا أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما کانُوا یَعْمَلُونَ؛
و قطعاً کسانی را که شکیبایی کردند به بهتر از آنچه عمل کردند، پاداش خواهیم داد.»)سوره نحل، آیه 96)
در آیات دیگر در تعیین مقدار پاداش صابران میفرماید:
«أُولئِکَ یُؤْتَوْنَ أَجْرَهُمْ مَرَّتَیْنِ بِما صَبَرُوا وَ یَدْرَؤُنَ بِالْحَسَنَهِ السَّیِّئَهَ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ یُنْفِقُونَ؛
آنان اند که به )پاس) آنکه صبر کردند و برای آنکه بدی را با نیکی دفع مینمایند و از آنچه روزیشان دادهایم انفاق میکنند، دو بار پاداش خواهند یافت. )سوره قصص، آیه 54)
روزی شخصی از علی علیهالسلام درباره حیات طیبهای که در آیه 97 سوره نحل به آن اشاره شده است سؤال کرد. آن حضرت در جواب فرمودند: «مراد از حیات طیبه قناعت است»
در جای دیگر اعلام میدارد که اجر و پاداش صابران از حدّ و شمارش خارج است و آنها بدون حساب، پاداش دریافت میدارند:
«إِنَّما یُوَفَّی الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَیْرِ حِسابٍ؛
بی تردید، شکیبایان پاداش خود را بی حساب )و) به تمام خواهند یافت.» )سوره زمر، آیه 10)
همچنین خداوند به صابران وعده همراهی داده است:
«وَ اصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ؛
و صبر کنید که خداوند با شکیبایان است.» )سوره انفال، آیه 46)
«بَلی إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا وَ یَأْتُوکُمْ مِنْ فَوْرِهِمْ هذا یُمْدِدْکُمْ رَبُّکُمْ بِخَمْسَهِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِکَهِ مُسَوِّمِینَ؛
نصرت و پیروزی را تنها در سایه صبر و شکیبایی میسّر میداند. )سوره آل عمران،آیه 125)»
«أُولئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَهٌ وَ أُولئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ؛ هدایت، درود و رحمت پروردگار را به صابران ارزانی میدارد. .» )سوره بقره، آیه 157)
«و الله یحِب الصبرِینَ؛
صابران را در زمره دوستان و محبوبان خود یاد میکند. )سوره آل عمران، آیه 146)
«فَاصْبِرْ کَما صَبَرَ أُولُوا الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُلِ؛
بارها و بارها به فرستادگان خود و همه انسانها سفارش به صبر مینماید.» )سوره احقاف، آیه 35)
2 ـ به قلیل از دنیا که عبارت از حلال خداست رضایت داده و قناعت کند
ثَمَنُ الْجَنَّةِ الزُّهْدُ فِی الدُّنْیا؛
مسلماً بها و قیمت بهشت اطاعت خدا و ترک دنیاست. )غررالحکم : 276، حدیث 6090)
3 ـ بر بندگی خالصانه و عبادت عاشقانه و سلوک عارفانه حریص باشد
تِلْکُمُ الْجَنَّةُ أُورِثْتُمُوهَا بِمَا کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ؛
به پاداش اعمال شایستهای که همواره انجام میدادید، این بهشت را به ارث بردید. )اعراف آیه)43
4 ـ عاشق صالحان و صادقان و بندگان واقعی حق که از معرفت و عمل برخوردارند باشد
کُونُوا مَعَ الصَّادِقِینَ؛ و با صادقان باشید [صادقانی که کاملترینشان پیامبران و اهل بیت رسول بزرگوار اسلام هستند.] )توبه: 119)
در این آیه خداوند بیان میکند که با صادقین باشیم و با آنان همراهی کنیم.
بله! بحث پیرامون صداقت است، موردی که متأسفانه در زندگیهای امروزی در حال رنگ باختن است. اختلافات خانوادگی، از بین رفتن رفاقتها، دعوای همسران و ... همه از نبود گوهری است بنام صداقت. محال است کسی که در دوستی، نصیحت دیگران، و مهمترین آن که ایمان است صداقت داشته باشد، با مشکلی مواجه شود. این امر و این گوهر به قدری ارزشمند است که از آن به عنوان یکی از عوامل بهشتی شدن انسان یاد کردهاند.
امام صادق )علیهالسلام) میفرماید: «نزد خداوند مقاماتی است که هیچ کس بدون دعا به آن نمیرسد»
5 ـ زیاد در مقام دعا برآید که دعا بهترین نوع رابطه عبد با حضرت حق است و خداوند مهربان استجابت را نتیجه دعا قرار داده است
«دعا» یکی از ابزار ارتباطی بندگان با خداوند متعال است و در زمان اضطرار و عقیم ماندن تمام تلاشها و کوششها انجام میگیرد و اگر با شرایط استجابت دعا همراه باشد، حتماً اثر آن آشکار میشود؛ خداوند متعال میفرماید:
«وَ قَالَ رَبُّکُمُ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ إِنَّ الَّذِینَ یَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِی سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِینَ» )غافر/60)
پروردگار شما گفته است: «مرا بخوانید تا دعای شما را اجابت کنم، کسانی که از عبادت من تکبر میورزند، به زودی با ذلت وارد دوزخ میشوند.»
دعا، نوعی عبادت، خضوع و بندگی در برابر خداوند متعال است و همانند عبادات دیگر، اثر تربیتی و تکاملی بر انسان میگذارد. انسان به وسیله دعا، شایستگی بیشتری برای درک فیض خداوند پیدا میکند؛ زیرا موهبتهای الهی، بر حسب استعدادها و لیاقتها تقسیم میشود، هر قدر استعداد و شایستگی بیشتر باشد، سهم بیشتری از آن مواهب نصیب انسان میگردد.
از همگی دوستان عزیز بازدید کننده معذرت می خواهم چون فعلا برای مدتی حسابی درگیر دانشگاه شدم به زودی سوالات شما پاسخ می دهم.
توجیه دروغگی
بعضی از این پسرها و دختر ها وقتی باهم دوست می شوند،ادعا می کنند قصد ازدواج دارند و فقط می خواهند یک مدت با هم باشند؛ ببیند آیا با هم تفاهم کافی دارند یا نه و بعد با هم ازدواج کنند.(ادعای بیشتر پسرهای به اصطلاح مثبت)
خب کسی با آشنایی بیشتر دختر و پسر مخالف نیست،بالاخره می خواهند یک عمر با هم زندگی کنند و هرچه از اخلاق هم دیگه بدونند کمه؛خداییش این حقیقت واقعی.ولی مشکل این جاست که اون آقا پسری که قصد ازدواج داره چه را با خانواده نمی یاد خواستگاری؟یا نمی یاد پدر طرف را در جریان بزاره؟
لطفا جواب بدهید.
آلبرت انیشتین در رساله ی پایانی عمر خود با عنوان : دی ارکلرونگ"، یعنی
: بیانیه" ، که در سال 1954 ( =1333ش ) آن را در آمریکا و به آلمانی نوشته است اسلام را بر تمامی ادیان جهان ترجیح میدهد و آن را کاملترین ومعقولترین دین میداند. این رساله در حقیقت همان نامه نگاری محرمانه انیشتین با آیت الله العظمی بروجردی (فوت 1340 ش = 1961 م) است که توسط مترجمین برگزیده ی شاه ایران و به صورت محرمانه صورت پذیرفته است. انیشتین در این رساله "نظریه نسبیت" خود را با آیاتی از قرآن کریم احادیثی از نهج البلاغه و بیش از همه بحارالانوار علامه ی مجلسی (که ازعربی به انگلیسی و ... توسط حمیدرضا پهلوی (فوت 1371 ش) و ... ترجمه و تحت نظر آیت الله بروجردی شرح میشده تطبیق داده و نوشته که هیچ جا در هیچ مذهبی چنین احادیث پر مغزی یافت نمیشود و تنها این مذهب شیعه است که احادیث پیشوایان آن نظریه پیچیده "نسبیت" را ارائه داده ولی اکثر دانشمندان نفهمیده اند. از آن جمله حدیثی است که علامه مجلسی در مورد معراج جسمانی رسول اکرم (ص) نقل میکند که : هنگام برخاستن از زمین دامن یا پای مبارک پیامبر به ظرف آبی میخورد و آن ظرف واژگون میشود. اما بعد از این که پیامبر اکرم (ص) از معراج جسمانی باز میگردند مشاهده میکنند که پس ازگذشت این همه زمان هنوز آب آن ظرف در حال ریختن روی زمین است ... انیشتین این حدیث را از گران بهاترین بیانات علمی پیشوایان شیعه در زمینه ی
"انبساط و نسبیت زمان" دانسته و شرح فیزیکی مفصلی بر آن مینویسد....
نمی دونم چه عنوانی بدم(خودتون بگید.....)
تا حالا شده وقتی زخمی شدن یک حیوان را از نزدیک ببینید تا چند روز اون صحنه ی دلخراش از یادتون نره؟تازه اگه تصادف یک انسان را ببینید بیشتر ناراحت می شوید.یا اگر توجه کرده باشید وقتی یک خانواده از دوستان و آشناهاتون یکی از اعضای خودش را مدتی در بستر بیماری می بینه چقدر حالشون گرفته است و ناراحت هستند.آیا می تونید تصور کنید که بهترین دوستون کنار شما در خاک و خون دست و پا بزنه ؛برای من که تصورش حتی ممکن نیست.
این شوخی نیست که خانواده فرزند خودش به جای بفرسته که می دونه احتمال برگشتن اون صفر هست یا حتی اگه برگرده با یک نقص عضو برمی گرده.این شوخی نیست که بهترین رفیق خودت را در کنارت ببینی که داره جون می ده.این که بری جایی که هر لحظه ممکن هست یک خمپاره کنارت فرود بیاد و تکه تکه بشی،یک دل می خواد به وسعت دنیا.
خودتون قضاوت کنید.
تفره رفتن و توجیه کردن تو هر کاری دو عامل بزرگ به بیراهه رفتنه مثل کسیکه به خاطر یه اشتباه که خودش باعث شده دچار یه بلا میشه و توجیه میکنه که از واقعیت تفره بره و در جواب علل اون حادثه میگه: فلانی چشمم کرد یا هنر مندی که یه اثری خلق میکنه که عموم مردم نمیتونن درک کنن (هنر مال مردمه و هنرمند یه چهره مردمیه)و در جواب چراها میگه:شماها درکتون نمیرسه و یا دختر و پسری که با هم دوست هستند و با هم هر جایی و هر کاری و هر حرفی میزنند و در جواب میگن: ما همکار یا همکلاسی و و و هستیم اینطور آدما هم همیشه فکر میکنند که اون چیزی که دوست دارن همیشه درسته حتی اگه همه دنیا بگن غلطه.خودشون ضرر میکنن تنها و تنها راه رابطه سالم که همون آشنایی بیشتره آشنایی با اطلاع خانواده هاست خانواده هر دو طرف و بدون کلک اگه طرف مقابل زیر بار اینطور رابطه رفت معلوم میشه که نیتش خیره ولی اگه نه حتما حتما حتما نیت بدی داره اینطوری اگه باشه هیچ ریگی تو کفش دیگری نیست
خدا در قران کریم میفرمایند: توبه کننده (واقعی)از گناه مانند کسی
است که اصلا گناهی ندارد .طوری گناهش را پاک میکنه که
فرشته ها و آسمونها هم یادشون بره و بین خودش و بنده اشه